Botox:

Wat is Botox?
Botox en Azzalure zijn de merknamen voor de stof Botulinetoxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. Fronslijnen en kraaienpootjes zijn hier voorbeelden van.

Hoe werkt Botox?
Botox is een middel dat geïnjecteerd wordt om de spieractiviteit te verminderen. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Voor cosmetische toepassingen wordt Botox al vanaf 1989 gebruikt om rimpels zoals de frons, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels die ontstaan door spieractiviteit te verzachten. De producten verzachten de mimiek, waardoor de huid gemiddeld drie tot zes maanden rust krijgt en de rimpels verdwijnen. Na deze maanden herstelt de spieractiviteit volledig.
De injecties met Botox zijn veilig en na de behandeling kunt u gelijk naar huis en uw bezigheden hervatten. Het effect van de behandeling wordt enkele dagen tot 2 weken na de behandeling optimaal zichtbaar. De mate en duur van effect verschilt enigszins van persoon tot persoon.

Meer informatie over Botox
Wilt u meer informatie over Botox? Maak dan een afspraak voor een gratis consult.